De Salon

Wat gebeurt er in de trimsalon?

 

Wanneer u uw hond naar mijn trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dit is voor u noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen. Het beste is dat u eventuele wensen van tevoren telefonisch kenbaar heeft gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden. 
De behandeling van uw hond kan soms enkele uren in beslag nemen. Zorgt u er dus voor dat uw hond voor die tijd goed is uitgelaten.
Heeft uw hond last van vlooien en/of teken? Geen probleem!
Meld dit a.u.b vooraf, dan houd ik hier rekening mee. Hiervoor worden echter wel extra kosten in rekening gebracht.
 
Ik zet dan uw hond op de trimtafel. Ik bekijk uw hond en bepaal welke behandeling uw hond nodig heeft.
Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen.
 
Afhankelijk van de hond en de benodigde behandeling spreek ik met u een tijd af waarop u de hond weer op kan komen halen. In sommige gevallen bel ik op wanneer de hond klaar is.
 
Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje "vreemd" gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen.
Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het "gevoel".
En…u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworden is!
  
Want uw hond is altijd de mooiste!